Volg hier met Han Kuijper de Tulpen Rallye 2012

Volg hier met Han Kuijper de Tulpen Rallye 2012

Voor de 17e maal zal verslaggever Han Kuijper, namens Nens, de International Historic Tulpenrallye volgen. De rally, die zal worden gehouden van 7 t/m 12 mei 2012, wordt een zware, uitdagende en sportieve rally voor klassieker en bemanning. Elke dag blogt Han over de avonturen die de deelnemers en hijzelf met piloot Charles Nieuwenhuizen beleven. Zijn persoonlijke verhalen worden de hele week doorgeplaatst op dit rallyblog.

Van start tot finish…
De start van de rally zal dit jaar plaatsvinden in Evian-les-Bains aan het meer van Genève (Frankrijk) en hier zullen de equipes en officials zich op zondag 6 mei verzamelen voor de documentcontrole. Daarna gaat de route via Aix-les-Bains, Thun in Zwitserland, Colmar in de Elzas, Bad Kreuznach (D) en tenslotte op vrijdag naar Maastricht. Zaterdag 12 mei rijden de teams de laatste kilometers naar Noordwijk. De finish is op die dag volgens traditie bij Grand Hotel ‘Huis ter Duin’ in Noordwijk.

Sprint in Noordwijk
De ruim 430 deelnemers aan deze editie van de Tulpenrallye zullen bij aankomst in Noordwijk op zaterdag 12 mei op de Koningin Wilhelmina Boulevard vanaf 13.00 uur een spectaculaire sprint rijden. De boulevard zal voor de sprint geheel worden afgesloten zodat iedereen optimaal van het spektakel kan genieten. De toegang is gratis.
Het totale traject van de TulpenrallyeSprint heeft een lengte van 2 x 125 meter met  ‘a cheval stop’: de auto moet geheel tot stilstand komen met de over de weg getrokken lijn tussen de voor- en achterwielen. Eens pectaculair gezicht. De equipe met de snelste tijd over dit traject wordt de winnaar van de TulpenrallyeSprint. Het geheel zal aan elkaar worden gepraat door Han Kuijper.

Ná de TulpenrallyeSprint rijden de auto’s direct door naar Grand Hotel ‘Huis ter Duin’ voor de finish van de Tulpenrallye. Ook hier zijn de vele rallyauto’s te bewonderen. De deelnemers worden door speaker Bert van den Dool gevraagd naar hun ervaringen tijdens de 6-daagse rally. Alle equipes ontvangen hier de traditionele tulpen en is voor alle deelnemers haring en jenever.

Radio RTV Nens doet de hele week rechtstreeks verslag vanuit de karavaan. Reporter Han Kuijper zal met chauffeur Charles Nieuwenhuizen in een door autobedrijf Kleverlaan gesponsorde Kia voor de 19e keer de hele rally meerijden om de luisteraars op de hoogte te houden. Ook op de kabelkrant zijn elke dag nieuwe verslagen (met foto’s) te zien.

RTV Nens zendt uit op 105.3 FM en 88.1 FM (op de kabel). De kabelkrant is te ontvangen via frequentie 663.25 of kanaal 45.

Share this article with friends